Lider çocuklar gelecek için “Sıfır Atık” dedi

07 May Tuesday, 2019
Lider Çocuk Tarım Kampı Ispartalı çocuklar için unutulmaz bir deneyim oldu. Tarımla, toprakla, doğayla buluşan minikler gül fabrikası da gezdi hayvan çiftliği de…
Lider çocuklar gelecek için “Sıfır Atık” dedi Haber: İrfan ÖNER – Isparta İl Enformasyon
Kamera: Alper ÖZTÜRK - Mesut YALÇIN
Kurgu: Alper ÖZTÜRK

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İlköğretim 4. sınıf öğrencisi 25 çocuğu Lider Çocuk Tarım Kampında tarımla ve doğayla buluşturdu.

Çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında pek çok gezi de yapıldı.

Kampın açılışı için Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şehit Piyade Uzm. Çvş. Ali Yılmaz toplantı salonunda bir tören düzenlendi.

Sıfır Atık temasıyla yola çıkan kamp programında çocuklara; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesi konularında bilgi verildi.

Şekerleme fabrikası, büyükbaş hayvancılık tesisi, kanatlı işletmesi, seralar, meyve bahçeleri ile böcek müzesi de gezen öğrenciler, uzmanlardan bilgi aldı.

Kampta hareketli günler geçiren çocukların son durağı da küçükbaş hayvan işletmesi, solucan gübresi üretim tesisi ve alabalık tesisi oldu.3 gün süresince eğlenceli vakit geçiren çocuklar, yeni bilgiler öğrenmekten de mutlu olduklarını ifade etti.
 
Isparta tarım ve orman bakanlığı lider çocuk tarım kampı