Lider çocuklar yenilebilir yabani bitki türleri ile tanıştı

30 May Wednesday, 2018
Düzce’de lider çocuk kampına katılan öğrenciler yenilebilir yabani bitki türlerini yerinde ve eğlenerek tanıdı.
Lider çocuklar yenilebilir yabani bitki türleri ile tanıştı Haber: Düzce İl Enformasyon

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çocukların tarım, doğal yaşam ortamları ve bu ortamların yok olmasının insan hayatına etkileri, doğa dostu üretim, ekolojik tarım, endemik canlıların korunması vb. konularında bilgilendirme amacıyla 2014 yılından bu yana “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında bir etkinlik düzenleniyor.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, “Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz tarafından İlimizde her yıl “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliği gerçekleştirilmekte, çeşitli etkinlikler, oyunlar ve yarışmalar düzenlenerek belirlenen temaya dikkat çekilmektedir. Bakanlığımız tarafından bu yılın teması “Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik” olarak belirlenmiştir” dedi.

Kabaoğlu, ayrıca beş yıl boyunca Düzce’de “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliğinden toplam 210 çocuğun yararlandığını ve bundan sonraki yıllarda da ilave yenilikçi uygulamalarla kamp etkinliğinin devam edeceğini söyledi.

Düzenlenen kamp kapsamında ilk gün Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulundan gelen 4. sınıf öğrencilerine İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda İl Müdürü Harun Kabaoğlu’nun açılış konuşması yaptı.

Ardından Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonunun (GEF) desteği ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Eğitim Yayım ve yayınlar Dairesi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konusunda eğitim alan teknik personel tarafından “Biyoçeşitlililin Korunması ve Yenilebilir yabani bitki Türleri” konusunda eğitim verildi.  Eğitim sonrasında Gölormanı köyünde bulunan Taç Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda San. Tic. A.Ş. ziyaret edilerek Düzce’de yetişen yabani bitki türleri öğrencilere tanıtıldı. 
Öğrencilere, işletmeye ait modern ahır, kümes, kuluçka odası ve seralar ziyaret edildi ve bilgi verildi.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu, İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerinin de katılımıyla kampa katılan öğrenciler tarafından çiçek fidesi dikimi gerçekleştirildi. Çeşitli yarışmalar ve oyunların ardından ilk günün programı sona erdi.

İkinci gün Güzeldere Şelalesi mesire alanında Bakanlık tarafından gönderilen “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri Toplama Rehberleri” dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. İlimizde yetişen yenilebilir yabani bitki türlerinin bulunduğu alanda “ot toplama etkinliği” düzenlendi. Yemek ikramının ardından “Yöresel Otlarımızı Tanıyalım" yarışması ile balon yarışı gerçekleştirildi.

Üçüncü gün Kaynaşlı Sazköy’de bulunan Tekir Köy Evi ile küçükbaş hayvan işletmesi ziyaret edildi. Kahvaltı ikramının ardından kamp etkinliğine katılan öğrenciler tarafından tasarımı yapılan “En Güzel Toplama Defteri Benim Defterim” yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri ile tüm öğrencilere Bakanlık tarafından gönderilen çanta ve şapkalar takdim edildi. Balon yarışması, mendil kapma yarışması, halat yarışı, çuval yarışının ardından program sona erdi.

Üç gün boyunca kampa katılan öğrencilere katılım belgelerinin ve hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.
 
düzce lider çocuk tarım kampı yenilebilir ot