Marmaris yangını kontrol altına alındı

27 June Monday, 2022
Marmaris’te 21 Haziran’da başlayan orman yangını tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölge havadan görüntülendi. Yangın söndürme çalışmalarını bizzat takip eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, vatandaşların ormanlara yönelik gördükleri en ufak olumsuz bir emareyi yetkililerle hızlı bir şekilde paylaşmalarını istedi.
Marmaris yangını kontrol altına alındı Marmaris’te 21 Haziran'da başlayan ve kontrol altına alınan orman yangınının bıraktığı izler helikopterle havadan görüntülendi. Hisarönü Mahallesi'nin Bördübet mevkisinde başlayan, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahaleleri sonucu kontrol altına aldığı yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor.  Soğutma çalışmalarının kara ekiplerince devam ettirildiği bölgelerde, yanan alanlar Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopterden basın mensupları tarafından görüntülendi. Yaklaşık 4 bin 500 hektarlık ormanın zarar gördüğü bölgeleri gezen helikopterden arazöz ekiplerinin bazı alanlarda çalışma yürüttüğü gözlendi.

 Kirişçi: En ufak bir olumsuzluk yetkililerle paylaşılmalı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi vatandaşlardan, ormanlara yönelik en ufak olumsuzluğu çağrıştıracak emareyi yetkililerle paylaşmalarını istedi.

Kirişçi, “Kontrol altına alınmış olan bir yangınla ilgili güzel haberi vermek için bir aradayız. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları başladı. Bütün aziz milletimize geçmiş olsun diyorum. Soğutma çalışmaları devam edecek. Türkiye'deki orman yangınlarının yüzde 88'i insan kaynaklıdır. Bu tedbirsizlik, özensizlik ve kasti olabilir. Yüzde 55'i hassas ormanlardan oluşan böyle bir coğrafyada, Turizm cennetinde hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor.” Diye konuştu.
Yangının söndürülmesinin ardından bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.
Marmaris yangın kontrol bakan vahit kirişçi tarım orman