Hayvancılığı geliştirme ve destekleme çalışmaları kapsamında Erzincanda devlet arazisi olan 38 mera ve yayla ihaleyle sürü sahiplerine kiralandı.
HABER -Uğur KARA
Hayvancılığı geliştirme ve destekleme çalışmaları kapsamında Erzincan'da devlet arazisi olan 38 mera ve yayla ihaleyle sürü sahiplerine kiralandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek başkanlığında toplanan İl Mera Komisyonu tarafından ihaleye çıkarılan mera ve yaylalar kiralayabilmek için sürü sahipleri kıyasıya mücadele etti. Zaman zaman ise ihale bedellerinin yüksek rakamlara ulaşırken, Üzümlü ilçesi sınırlarında bulunan Kureyşlisarıkaya merası 1 milyon 100 bin gibi rekor bir fiyata kiralandı.
Her meranın kapasitesinin belirlendiğini ve bu kapasitenin üzerinde hayvan otlatılmasına izin verilmeyeceğinin altını çizen Müdür Ali Lek, kiraya verilen mera ve yaylaların kurallara uygun olarak kullanıldığı takdirde uzun yıllar hayvancılık yapan çiftçilere hizmet verebileceğini söyledi.
Kahramanmaraşlı genç girişimcilerin tavuk çiftliği kurma hayali...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin önemli bal üretim merkezlerinden Sakarya'da...
Devamını Oku ->
Ispartalı elma üreticileri hasat sezonunu umutla bekliyor....
Devamını Oku ->
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->