Zonguldakın Alaplı ilçesinde Mesir macuna rakip olacak bir ürün geliştirildi. Manisanın ünlü mesir macununa rakip olarak üretilen kumru macunu, mesir macunundan hem enerji hem de sağlık açısından daha faydalı olduğu iddia ediliyor.
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Mesir macuna rakip olacak bir ürün geliştirildi. Manisa'nın ünlü mesir macununa rakip olarak üretilen kumru macunu, mesir macunundan hem enerji hem de sağlık açısından daha faydalı olduğu iddia ediliyor.
Alaplı ilçesinde fındık sektöründe faaliyet gösteren İşadamı Sait Erçal kendi tesislerinde ürettikleri Kumru macununun mesir macununda çok daha kaliteli faydalı ve verimli olduğunu söyledi. Kumru macunu üzerine 10 yıla yakın ARGE çalışması yaptıklarını ve 5 yıldan beri üretim yaptıklarını belirten Erçal, "Fındık dünyasında ülkemizde10 yıla yakın ARGE çalışmalarımız var. 5 yıldan beri de bu ürünü yapıyoruz. Bu macunumuzun geçmişi 250 ile 300 yıla dayanıyor. Ceviz helvası üzerine memleketimizde yapılıyordu. Ceviz helvası ceviz, üzüm pekmezi ve yumurta kullanılarak yapılıyordu. Fakat biz bunu biraz daha zenginleştirdik, fındık, fındık unu, üzüm pekmezi, keçiboynuzu bal, polen ile zenginleştirerek içinde suni bir katkı koymadan yüzde yüz doğal olarak ürünü yaptık" dedi.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->