Muğla’da bal çalıştayı başladı

21 December Tuesday, 2021
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda iklim değişikliği ile birlikte gelen olumsuzluklara karşı yeni üretim modelleri tartışılacak.
Muğla’da bal çalıştayı başladı Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çam Balı Çalıştayı Bodrum’da başlarken, üç gün sürecek çalıştayda yeni üretim modelleri tartışılacak.

Çalıştayın açılış toplantısında iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine dikkat çeken Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, çalıştayın önemini vurguladı. Saylak, “Bundan sonra arıcılığı desteklemeye devam edeceğiz. Kolonilerin canlı kalması için her türlü desteğe devam edeceğiz. Üretime devam edeceğiz. Burada üniversitelerden aramızda olan akademisyenlerimiz var, firma sahiplerimiz var, yetiştiricilerimiz var, STK başkanlarımız var. Burada 3 gün boyunca oturacağız ve yeni bir yönetim modelini tartışacağız. Bir çam balı stratejisi oluşturmak zorundayız ve bunun yapısını kurmakla yükümlüyüz.” diye konuştu.

3 gün sürecek Çalıştaya, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Yağcı, 17 üniversiteden akademisyenler ile arı üretici birlikleri temsilcileri katıldı.
muğla çam bal çalıştay