Neyse ki iyi insanlara rastladılar…

26 April Monday, 2021
Bir ayı yavrusu ile bir alaca sansar yollarını kaybedince kendilerini insanların yaşam alanında buldular. Neyse ki iyi insanlara rastladılar ve zarar görmeden koruma altına alınıp doğal yaşam alanlarına bırakıldılar.
Neyse ki iyi insanlara rastladılar… Bir yavru ayı ve bir alaca sansar, bu iki sevimli hayvan yollarını şaşırıp insanların yaşadığı yerlere girdi.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bir eve giren ayı yavrusu, Karasu Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alındı.

Yavrunun durumu hakkında bilgi almak için merkeze gelen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı belediye olarak yaban hayatına hizmet ettiklerini de belirtti. "Yavru ayıyı muhafaza altına aldık. Sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra bulunabilirse annesinin yanına bırakacağız. Bulunamazsa Sakarya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edilecek." diye konuştu.

Veteriner Hekim Hamza Ayar da bir gece rehabilitasyon merkezinde tutulacak ayı yavrusunun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Nesli koruma altında olan alaca sansar ise Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir çiftçinin aracında görüldü.

İlhami Ülgen, otomobilinden ses gelmesi üzerine aracını kontrol ettiğinde daha önce görmediği bir hayvan türüyle karşılaştı. Ufak bir araştırma ile hayvanın alaca sansar olduğunu öğrendi.

Ülgen, sansarı yemleyip suladıktan sonra yeniden doğaya saldı. Alaca sansar ise karnı tok bir şekilde gecenin karanlığında ekinlerin arasında doğaya karıştı.
sakarya karasu yavru ayı Şanlıurfa suruç alaca sansar doğa koruma milli park