Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün düzenlediği Çobanlar Yarışıyor isimli bilgi yarışması kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Yarışmada, tek kadın katılımcı ikinci oldu.
Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çobanlar Yarışıyor" adlı bilgi yarışması, Türk Halk Müziği konseriyle başladı. Ardından sahneye, "Anadolu Aslanı" olarak da bilinen Aksaray Malaklısı cinsi köpekler çıkarıldı. İri cüsseleriyle dikkat çeken köpekler, seyirciden yoğun alkış aldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, yaptığı konuşmada, projeyi "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" projesini örnek alarak hazırladıklarını söyledi.
Zabun, Aksaray'da tarımsal yayın ve danışmanlık hizmetlerinin hangi aşamada olduğunu, bu hizmetlerden yararlanan yetiştiricilerin bilgiyi doğru alıp almadıklarını, uygulayıp uygulamadıklarını ölçmek için Çobanlar Yarışıyor yarışmasını düzenlediklerini belirtti. Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise böyle bir yarışmayla hayvancılığı tekrar gündeme getirmek istediklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından yarışmacılar, sahneye kepenekleriyle çıkarak salondakileri selamladı. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan çobanları olmak üzere 2 etapta yapılan yarışmaya, 16 çoban katıldı. Yarışmaya katılan tek kadın olan Seher Kurt ise izleyicilerden yoğun ilgi gördü.
Hayvan yetiştirme konularında 15'er sorunun sorulduğu yarışma sonunda Ali Baydilli birinci olurken, yarışmanın tek kadın katılımcısı Seher Kurt ise ikinci oldu.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->