Kivi üreticilerini teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen kivi şenliğinin 6'ncısı Ordu'da gerçekleştirildi
Kivi üreticilerini teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen kivi şenliğinin 6'ncısı Ordu'da gerçekleştirildi.
Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesindeki şenliğe, Ordu Valisi Orhan Düzgün, protokol üyeleri ile çok sayıda kivi üreticisi katıldı.
Şenlikte konuşan Ordu Valisi Orhan Düzgün, kivi üretiminin Türkiye'de her geçen yıl yaygınlaştığına dikkati çekti.
Ordu'nun da kivi üretiminde birçok ili geride bıraktığını belirten Düzgün, Ordunun dünyada fındığın başkenti olarak bilindiğini, ilerleyen yıllarda başta kivicilik ve diğer bazı ürün dallarında da gerekli gerekli adımların atılmasıyla üst sıralara doğru tırmanacağını söyledi.
Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar ise, Ordu'da kivi rekoltesinin yaklaşık 6 bin 500 ton olduğunu, daha önce açıklanan kivi fiyatlarına tüm üreticilerin uymalarını istedi.
Konuşmaların ardından ''en iyi kivi bahçesi ve en iyi kivi pastası'' yarışmalarında dereceye giren çiftçilere ödülleri verildi.
Şenlik, halk oyunu gösterisiyle sona erdi.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->