Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Kabadüz ilçesinde makineli modern tarımı hayata geçirerek, ilçedeki ürün yelpazesini artırmak için çalışmalara başladı.
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Kabadüz ilçesinde makineli modern tarımı hayata geçirerek, ilçedeki ürün yelpazesini artırmak için çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali İslam, Yrd. Doç. Dr. Atnan Uğur, Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Samet Eker ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Özcan Aydın Kabadüz ilçesinin Kirazdere köyü ve Turnalık Yaylası'na tarım arazilerine yönelik inceleme gezisi düzenledi. Kabadüz'de bir hafta içerisinde Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Kabadüz Kaymakamlığı ve Kabadüz Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle modern tarım makineleriyle tarlalar sürülmeye başlayacak. Prof. Dr. Ali İslam, ilçede sebze ve üzümsü birçok türünün yetişebileceği alanların var olduğunu gördüklerini söyledi. Bölgede kırsal turizme yönelik çalışmaların yapılabileceğini belirtti.
Yrd. Doç. Atnan Uğur, geniş arazileri eskiden olduğu gibi yeniden tarım arazisi olarak canlandırmak istediklerini kaydetti.
Yrd. Doç. Özbay Dede ise, Ordu'da ilk defa bu yıl patates dikim ve söküm makinesini patates tarımına kazandıracaklarını ifade ederek, "Üreticilerimiz artık 50-100 metre kare arazilerde patates üretme yerine 10-20-30 dönüm araziyi traktörle işleyecek tohumunu makineyle dikmiş olacak. Yine ilçede patates üretimi artarsa boğaz doldurma ve çapa makinesini de getireceğiz" diye konuştu.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->