Patlıcan üretiminde zararlı böcekler için kullanılan faydalı böcekler, hem daha ucuza mal oluyor hem de ilaç kullanımını ortadan kaldırıyor
Türkiye'nin önemli örtü altı üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde, biberden sonra patlıcan üretiminde de faydalı böcek kullanılmaya başlandı.
Patlıcan üretiminde kullanılan yararlı böcekleri ithal eden firmada görev yapan Ziraat Mühendisi İsa Polat, yararlı böceklerin, patlıcanda etkili olan kırmızı örümcek, beyaz sinek, yaprak biti ve trips zararlısı için kullanıldığını anlattı.
Faydalı böcekler sayesinde üreticilerin daha az kimyasal kullandıklarını kaydeden Polat, seralarda kullanılan faydalı böceklerin yıllık maliyetinin bir dekar için yaklaşık 900 lira civarında olduğuna değindi. Polat, son dönemdeki biyolojik mücadeleyi destekleme adına yapılan masrafın yaklaşık yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını da vurguladı.
Patlıcan serasında faydalı böcek kullanan sera üreticisi Gürbüz Yılmaz da, yararlı böcekler sayesinde ürünlerinin pazarlanmasında sıkıntı yaşamadığını kaydetti.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->