Sıcaktan bunalan Antalyalı çiftçiler, çiftçiler çareyi gece çalışmakta buldu. Ramazan ayının kavurucu sıcaklara denk gelmesi nedeniyle oruç tutan çiftçiler, teravih namazından sonra gittikleri seralarında sahura kadar çalışıyor.
Sıcaktan bunalan Antalyalı çiftçiler, çareyi gece çalışmakta buldu. Gündüzleri Alanya'da sera içinde sıcaklığının 70 dereceyi bulması nedeniyle çiftçiler seraları ışıklandırarak gece çalışmaya başladı.
Hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar ulaştığı Alanya'da, gündüzleri seraların içindeki sıcaklık ise 70 dereceye kadar varıyor. Sıcak havalara Ramazan ayı olması da eklenince çiftçiler, seralarda gündüz değil gece çalışmayı tercih ediyor. Çiftçiler, teravih namazının ardından sahur vaktine kadar ışıklandırdıkları seralarda ailece çalışarak güz dönemi için ekim yapıyor.
Ramazan ayında seralarda gündüz çalışmanın imkansız olduğunu söyleyen Toslak Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Selimoğlu, gece bile çalışmasının zorlu geçtiğini anlattı.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->