Rekortmen inek bu kez üçüz doğurdu

28 January Friday, 2022
Bolu Mengen’de daha önce nadir görülen ikiz doğumu iki kere yapan rekortmen inek bu kez de üçüz doğurdu. İkisi dişi olan yavruların sağlıkları gayret yerinde. Yetkililer ise ilk defa üçüz doğum gördüklerinden ötürü şaşkın.
Rekortmen inek bu kez üçüz doğurdu
Haber : Bolu İl Enformasyon
Kamera-Fotoğraf: Varol VARLIK

Bolu'nun Mengen ilçesinde yaşayan Ergaş ailesinin daha önce 2 kez ikiz buzağı dünyaya getirerek doğumda rekortmen olan inekleri, bu kez üçüz doğurdu.

Aile, inekleri Akfatma’nın,  Halime, Fadime ve Ceyhan ismini verdikleri üç buzağıyı sağlıklı şekilde dünyaya getirmesiyle büyük mutluluk yaşadı.

İneklerin sahibi Neslihan Ergaş "İneğimiz ilk doğumunu yaptı, sonra aradan 20 dakika geçince ikinci doğumunu yaptı. Sonra ağrılarının devam ettiğini fark ettik. Yarım saat geçti bir de baktık üçüncü buzağı geliyor. Daha önce ikizlerim oldu ama üçüz ilk kez görüyorum. Daha önce hiç görmedim." dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih Tatlı şaşkınlığını gizlemeyerek “Üçüz buzağılama genelde ilçemizde rastlanmayan bir durum. Buradaki 10 yıllık görevim boyunca daha önce karşılaşmadım. Yetiştiricimizin sevincini paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 
bolu üçüz buzağı doğum rekortmen inek mengen