Sivas İl Özel İdaresi ve Ulaş Kalkındırma Derneğince yürütülen proje kapsamında, 50 çiftçiye çilek fidesi ve sulama borusu desteğinde bulunuldu.
Sivas Özel İdaresi ve Ulaş Kalkındırma Derneğince yürütülen proje kapsamında 50 çiftçiye 150 bin çilek fidesi ve 40 bin metre damlama sulama borusu dağıtıldı.
Merkeze bağlı Tutmaç köyünde düzenlenen fide dağıtım töreninde konuşan Vali Zübeyir Kemelek, projenin çiftçilerden gelen taleple uygulamaya konulduğunu söyledi.
Çiftçilerin devletten beklemeden, kendi çabalarıyla en uygun üretimi yapma yönünde ilerlemelerinin son derece memnun edici olduğunu belirten Kemelek, "Birim değeri en yüksek ürünü üretmemiz gerekir. Geleneksel anlamda çiftçilik bitti. Buğday ve arpa ekmekle para kazanma imkânı azaldı" dedi.
Organik tarımın önemine dikkati çeken Kemelek, şunları söyledi:
"Bir kilogram çilek ile organik çilek arasında fiyat farkı var. Organik çileğin üretimi biraz zahmetli olabilir ama satışta çiftçiye olumlu yansıması oluyor. Bu tarz üretim tekniklerini bir çiftçinin kendi başına yürütmesi mümkün değil, dernek, kooperatif gibi birden çok kişinin el ele vermesi şeklinde başlar ve yürütülürse başarı oranı da o denli yüksek olur. Burada da onu görüyoruz. Ulaş Kalkındırma Derneği çalışmalarıyla yalnızca çilekle kalınmamış, ürün çeşitliliği artırılmış. Köy tavukçuluğuna ve bala yönelik çalışmalar var."
Çiftçiye desteklerinin devam edeceğini belirten Kemelek, "Devlet olarak sizin yanınızdayız, her türlü altyapı ve üstyapı hizmetlerinde destekleyeceğiz" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan ise, organik tarıma desteklerinin artarak devam ettiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Kemelek ve beraberindekiler, bir çiftçinin tarlasına çilek fidesi dikti. İl Müftüsü Yusuf Şahin, üretimin bereketli olması için dua okudu.
Sivas'ta çiftçilerin organik tarıma yönlendirilerek ürün çeşitliliğinin artırılması, alternatif geçim kaynaklarının oluşturulması ve çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında, 16 köyden 50 çiftçiye 150 bin çilek fidesi ve 40 bin metre damlama sulama borusu dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->