Mersin'in Erdemli ilçesinde sıcaklığın eksi 2 dereceye kadar düşmesi nedeniyle narenciye bahçeleri zarar gördü.
Mersin'in Erdemli ilçesinde sıcaklığın gece eksi 2 dereceye kadar düşmesi nedeniyle narenciye bahçelerindeki ürün zarar gördü.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç, ilçeye bağlı Tömük ve Arpaçbahşiş beldeleri ile Hacı Halil Arpaç köyünde geçen hafta meydana gelen don olayında zarar gören narenciye bahçelerinde incelemede bulunarak üreticilerle görüştü.
Don olayının çiftçiye darbe vurduğunu belirten Gürgenç, özellikle limon ve portakal ağaçlarının soğuktan olumsuz etkilendiğini söyledi.
Gürgenç, üreticinin geçen yıl da dolu nedeniyle sıkıntılı bir sezon geçirdiğini hatırlatarak, "Soğuk hava bu hafta biraz azaldı ama hava tekrar soğur ve bu şekilde devam ederse sıkıntılı günlerle karşılaşacağımızı düşünüyorum. Büyük oranda zarar gören meyvelere alıcı çıkmıyor" dedi.
Gürgenç, ilçede 90 bin dekarda yaklaşık 400 bin tona yakın ürün elde edildiğini belirterek, etkili soğuk nedeniyle üretimin 350 bin tona düşmesini beklediklerini ifade etti.
Narenciye üreticisinin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Gürgenç, "Erdemli, narenciye ile geçimini sağlayan vatandaşlarımızın olduğu bir ilçe. Don olayından dolayı çiftçimizi olumsuz etkiledi" diye konuştu.
Narenciye üreticisi Mehmet Taş ise, don olayı nedeniyle bahçesindeki ürünler donduğu için satamadığını söyledi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->