Malatyanın Arguvan ilçesine bağlı Güngören köyünde kurulan Köy Kooperatifi köylülere birçok konuda yardımcı olmayı amaçlıyor. Kooperatifin son çalışması üretilen sütlerin sağlıklı olup olmadığını kontrol etmek.
Malatya'nın Arguvan ilçesinde kurulan köy kooperatifi, köylülerin ürettiği sütleri özel cihazlarla kontrol ederek satın alıyor, sağlıksız sütleri ücretini verip imha ediyor. Bu uygulama sonucunda, köylülerde sağlıklı süt üretimi konusunda bilinç oluşuyor.
Güngören Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi sorumsulu Ali Kemal Bayar, köylerde üretilen sütleri günlük olarak cihazlarla kontrol ettikten sonra satın aldıklarını söyledi.
Üç ayrı süt test cihazı ile kontrollerini yaptıklarını ifade eden Bayar, bu uygulamayı 40 gündür sürdürdükleri söyledi. Bu dönemde, içerisinde ilaç kalıntısı ya da bozuk olduğu tespit edilen 3 ton sütü satın alarak imha ettiklerini belirten Bayar, köylüleri de sağlıklı süt üretimi konusunda uyardıklarını dile getirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->