Denizli'nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit köyünde 839 yıldır geleneksel olarak düzenlenen ''Sudan Koyun Geçirme Yarışması'' yapıldı.
Denizli'nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit köyünde çobanlarının sürüleriyle yarıştığı 8 asırlık geleneksel "Sudan Koyun Geçirme" yarışması yapıldı.
Yarışmada çobanlar, sadakat ve sevgisini göstermek için koyunlarını Büyük Menderes Nehri'nin sularına çekmeye çalıştı. Suyun içine giren çobanlar, ıslıklarla koyunlarını çağırdı.
Sürüleri suya girdikten sonra Büyük Menderes Nehri'nin karşı yakasına geçen çobanlar, büyük sevinç yaşadı. 839 yıldır yapılan yarışmada dereceye giren çobanlara çeyrek altın ve hayvan yemi verildi.
Koyunları sudan geçişini izleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yarışmanın Anadolu'nun en eski geleneklerinden biri olduğunu belirtti.
Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu ise, 839 yıllık bir aşk hikayesinin binlerce insanı Çal'a getirdiğini ifade ederek, yarışmanın UNESCO'nun Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alınması için girişimde bulunacaklarını kaydetti.
Arıkoğlu, yapılan yarışmanın hikayesini de anlattı.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->