Sultansuyu Barajı boşaltılıyor

10 February Friday, 2023
Malatya Valiliği depremden etkilenen Sultansuyu Barajı’nın tedbiren kademeli olarak boşaltılacağını duyurdu.
Sultansuyu Barajı boşaltılıyor
Malatya Valiliği, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Sultansuyu Barajı'nın, tedbiren kademeli olarak boşaltılacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından baraj ve göletlerin kontrol edildiği belirtildi.

Bu kapsamda bazı tedbirlerin alınacağı kaydedilen açıklamada, "Sultansuyu Barajı, tedbiren kademeli olarak boşaltılacak. Barajın mansap kısmında bulunan vatandaşlarımız tedbirli olsunlar. Diğer barajlarımız için herhangi bir sorun söz konusu değildir." ifadesi kullanıldı.

Kırklareli'ndeki su kaynakları koruma altına alındı

DSİ Genel Müdürlüğünce, Kırklareli'nin merkez ilçesine bağlı Koruköy içme suyu kaynağının koruma altına alınması kararlaştırıldı.

Kırklareli'nin merkez ilçesine bağlı Koruköy'den, Kocakaynak-1 ve Kocakaynak-2 kaynaklarına ait kaptajlar vasıtasıyla Koruköy, Düzorman, Demircihalil ve Yörükbayır köylerine Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından içme ve kullanma suyu sağlanıyor.

Koruköy'ün sınırları içinde kalan ve Jura yaşlı karstik dolomit birimleri tarafından beslenen iki kaynak kaptajının drenaj alanından alınan suyun, yıllık emniyetli verimi 157 bin 680 metreküp olarak belirlendi.

Bu kapsamda, Kırklareli'nin merkez ilçesine bağlı Koruköy kaynaklarının bulunduğu alanlar koruma altına alındı.
dsi malatya sultansuyu baraj tedbir boşaltım kırklareli su kaynak koruma