Süt kalitesi için soğuk zincir hazır

08 January Wednesday, 2020
“Süte Değer Projesi” Erzurumlu üreticinin işini kolaylaştırıyor. Proje kapsamında süt üreticilerine süt sağım makinesi de dağıtıldı. Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde uygulanmaya başlanan proje ile sütün üreticiden pazara soğuk zincir kırılmadan ulaşması hedefleniyor.
Süt kalitesi için soğuk zincir hazır Haber: Erzurum İl Enformasyon

Erzurum’da hayata geçirilen projelerle çiğ süt sağlıklı, hijyenik şartlarda üreticiden tüketiciye ulaşacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklediği “Erzurum İli Süt Sektörü Soğuk Zincir Kurulumu Projesi” kapsamında üreticilere süt sağım makinesi dağıtıldı.

Süt sağım makinesi dağıtım töreninde konuşan Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, projenin önemine ve soğuk süt zincirinin faydalarına değindi.

Akar; “Sütün soğuk zincirde, sağlıklı bir şekilde üretim yapılacak işletmeye getirilmesi hem işletmeci adına hem de üretici adına karlılığın en önemli şartlarından birisi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Sütün kalitesi bozulmadan üreticiden tüketiciye ulaşması için yürütülen "Süte Değer Projesi" ve “Erzurum İli Süt Sektörü Soğuk Zincir Kurulumu Projesi” Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde uygulanmaya başlandı.

Süt sağım makineleriyle sağılan sütün süt soğutma tanklarında hijyenik şartlarda sanayiye ulaştırılması ile ürün kaybının önüne geçilmesi ve kaliteli hayvansal üretimin sağlanması hedefleniyor.

Süt sağım makinesi desteği alan üreticiler de projelerden memnun olduklarını dile getirdi. Çalışmanın işlerini kolaylaştırdığını anlatan süt üreticileri proje ile üründe kalitenin de korunacağını belirtti.
erzurum süt süt sağım makinesi soğuk zincir proje tarım ve orman