Düzceli bir kadın girişimci, tarhanaya farklı lezzetler katarak müşterilerinin beğenisine sunuyor.
Düzce merkeze bağlı Bayramcı köyünde yaşayan Yüksel Kalkan, 2007 yılında Çerkez mantısı üreterek gıda sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Annesinin tecrübeleriyle yola çıkan Kalkan, yöre kadınlarını da bünyesine katarak hem çeşitlerini hem de hedeflerini büyüttü.
Asıl mesleği öğretmenlik olmasına rağmen, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla ticareti seçen Kalkan, ısırganlı tarhanayı ve Çerkez lezzetlerini anlattı.
Isırgan otunu mevsiminde toplayarak kuruttuklarını söyleyen Kalkan, kurutulan ısırgan otlarını tarhana hamuruna kattıklarını, lezzetinde büyük bir değişim olmamakla birlikte ısırganlı tarhananın şifa kaynağı olduğunu belirtti.
Kalkan, ısırganlı tarhananın yanı sıra klasik köy tarhanası ve bebekler için özel tarhana ürettiklerini de dile getirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->