Tarım Liderleri Zirvesinde gençlik rüzgârı esti

20 May Wednesday, 2026
Dünya Çiftçiler günü Bursa’da düzenlenen “Tarım Liderleri Zirvesi” programıyla kutlandı. Sektör paydaşlarını bir araya getiren organizasyona Tarım Orman Gençlik Konseyi damga vurdu. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Başkanlık olarak sektörün yol haritasını çizecek politikalar belirlediklerini vurguladı. Geleceğin tarımını şekillendiren gençler de heyecanlarını Tarım Orman Ekranı mikrofonlarıyla paylaştı.
Tarım Liderleri Zirvesinde gençlik rüzgârı esti
Haber: Neslihan Aktaş  
Kamera: Mustafa Coşkun


Tarımın zirvesi Bursa’da buluştu, genç girişimciler ilgi odağı oldu.

Dünya Çiftçiler Günü’nde Bursa’da düzenlenen “Tarım Liderleri Zirvesi” büyük bir sektör buluşmasına sahne oldu.

Gençlik Konseyinin hızla büyüyen başarı ivmesine dikkat çeken Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Başkanlık olarak gençleri merkeze alan bir politika benimsediklerini vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim çalışma gruplarımızın odağı gençler. Sürdürülebilirlik anlayışının devam edebilmesi için gençlere ihtiyacımız var.”

Hektaş F.A.R.M. ev sahipliğinde gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan Genel Müdür Enis Emre Terzi, Türk tarımı için değer üretmeyi amaçladıklarını belirterek, “Tarım çok kıymetli, tarım çok keyifli, tarım getirisi de çok yüksek bir iş kolu. Bunu gençlere aktarmamız gerekiyor.”  dedi.

Zirvenin hedeflerini Tarım Orman Ekranına anlatan Türk Dünyası Tarım Birliği Başkanı Doğan Başaran, “Bugün kırktan fazla ilden gelen insanlarla, 500’den fazla ziyaretçiyle, Türkiye’nin dört bir yanından gelen konuklarla bir zirve gerçekleştiriyoruz. Burada büyüyen pazara, yeni yatırım fırsatlarına dikkat çekiyoruz. Biz Avrupa’nın en genç topluluğuyuz, aynı zamanda Türk Devletlerine baktığımızda en bilgili coğrafyasıyız.” şeklinde konuştu.

“Gençlik tarımla, gelecek tarımda” teması ile gerçekleştirilen organizasyonun en özel konukları Gebze TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencileriydi. Genç bilim insanları hazırladıkları projelerle farkındalık oluşturmayı amaçlıyorlar.

Geleceğin liderlerini yetiştiren öğretmenler de çocukların projeler sayesinde “sıfır atık” ve “sürdürülebilirlik” gibi kavramları benimsediklerini dile getirdi.  

Gençlik konseyi üyeleri etkinlik alanında açtıkları stantta hem ürünlerini tanıttı hem de sektör temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. Zirvede öncü ve lider pozisyonda yer aldıklarını ifade eden, Sivas Temsilcisi Abdullah Diktaş, “Buradan yeni fikirlerle yeni planlarla ayrılıyorum” dedi.

Tarım Liderleri Zirvesindeki sunumunda mesleğini “çiftçiyim, çobanım” ifadesiyle tanımlayan Tarım Orman Gençlik Konseyi Başkanı Enderay Bozbay şu açıklamaları yaptı: “Gençliğin bakış açısını sektöre yansıtmaya çalışıyorum. Elimizi taşın altına koymalıyız, artık sadece sorunları dinlemek yerine çözüm önerileri sunduğumuz platformlarda var olmaya, gençlerin farkındalığını arttırmaya yönelik bütün çalışmalarda var olmaya çalışacağız.”

Zirvenin son oturumunda Tarım Orman Gençlik Konseyi üyeleri hikayelerini katılımcılarla paylaştı.

Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Tarım Yazarı İrfan Donat, konsey üyeleri arasındaki iletişimin çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Konsey üyesi olmaktan duydukları heyecanı ve mutluluğu anlatan genç girişimcilerin paneli katılımcıların ilgi odağı oldu.
tarım liderleri zirvesi bursa hektaş gençlik konseyi tübitak fen lisesi eğitim ve yayın tarım ve orman