Tarım Orman Gündemi 10.05.2023

10 May Wednesday, 2023
“Tarım Orman Gündemi” sektörün gündemini izleyici ile buluşturuyor…
Tarım Orman Gündemi 10.05.2023
   "Tarım Orman Gündemi" adlı televizyon programı, hafta içi her gün saat 11.00'de canlı yayınla seyircisiyle buluşuyor. Bu programda bitkisel ve hayvansal üretim, tarımsal üretimin geliştirilmesi, tarım teknolojileri, su verimliliği seferberliği, su ürünleri, gıda güvenliği, orman varlığı, orman ürünleri vs. konularla ilgili gündem takip ediliyor. Yine üreticilere yönelik geniş hava durumu bülteni sunuluyor, canlı yayına katılan yetkili ve alanında uzman isimler ile gündem değerlendiriliyor.
 
    Tarım Orman Gündemi programının bu bölüm stüdyo konuğu Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet KEÇECİ. Programda, Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün çalışmaları, enstitü araştırma geliştirme faaliyetleri, iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkileri, tarımsal sulama ve arazi ıslahı çalışmaları, coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama AR-GE çalışmaları, mikrobiyal gübre çalışmaları, Türkiye topraklarının organik karbon haritası, toprak bilgi sistemi web portalı, enstitünün TURKPLAN ile ilgili çalışmaları, SUET dijital platformu, bitki su tüketimleri rehberi ile ilgili bilgiler verildi.
tarım orman gündem webtarımtv tarım orman gündemi tarım haber Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Mehmet KEÇECİ AR-GE iklim değişikliği arazi ıslahı çalışmaları coğrafi bilgi sistemleri mikrobiyal gübre organik karbon haritası TURKPLAN SUET