Tarım sektöründe şura heyecanı

01 August Thursday, 2019
Tarım ve Orman Şurası hazırlıkları tüm yurtta sürüyor. Çankırı ve Denizli’de yapılan hazırlık toplantılarından verimli sonuçlar alındı.
Tarım sektöründe şura heyecanı Haber: Çankırı İl Enformasyon
Çankırı’nın tarımsal alandaki durumunun ele alındığı "III. Tarım ve Orman Şurası'nın" Çankırı İli Ön Değerlendirme Toplantısı’nda hedef ve stratejiler konuşuldu.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya milletvekilleri, akademisyenler,  ziraat odaları, sivil toplum kuruluşları ve çiftçiler katıldı.
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Çakır, katılımcılara şura için açılan www.tarimormansurasi.gov.tr web sitesindeki "Görüşünü Bildir Platformu"ndan fikirlerini paylaşabileceklerini hatırlattı.
Çakır, “Sürdürülebilir kalkınmayı başarmış, kaliteli, karlı, ekolojik dengeyi koruyan, yüksek yaşam seviyesi sağlayan tarım anlayışı içerisinde yeni tekniklere hızlı adapte olan ve örgütlenmiş çiftçileriyle, güvenilir gıda işletmeleri ile ulusal ve uluslararası pazarlarda söz sahibi, tanınmış ürünlerinde marka olabilmiş, katma değeri yüksek, yaş sebze, meyve, hayvansal-bitkisel üretim ve organik ürünler üretebilen tarımsal yapıya sahip, tarıma dayalı sanayi destekleyen, sektörünü gündelik politikalardan kurtarmış, tüm kurum ve kuruluşları ile uyumlu çalışabilmesini sağlamamız gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda sektör temsilcilerinin öneri ve görüşleri, görülen eksiklikler, sorunlar ve çözüm önerileri Tarım ve Orman Bakanlığı'na iletilmek üzere rapor edildi.
 
Haber: Denizli İl Enformasyon
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de sektör paydaşlarına yönelik III. Tarım Orman Şûrasına hazırlık toplantısı düzenledi.
Toplantıda Denizli ve ülke tarımına ışık tutacak kararlar alınmasının hedeflendiğini dile getiren Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, sektör buluşmasında gıdadan biyoçeşitliliğin korunmasına, hayvancılıktan ormana kadar tüm konuların ele alındığını vurguladı.
Erkaya, “Bugünkü sektör buluşmamızda gıda, tarım ve hayvancılıktan, orman ve mera yönetimine, toprak, su kaynakları ve tabiat muhafazası ile biyoçeşitliliğin korunmasına kadar tüm konular çalışma masalarımızın konuları arasında yer alacaktır. Çalışma masalarımızı oluştururken ülkemiz ve ilimiz açısından stratejik değer taşıyan konu başlıklarını belirleyerek, bu başlıkların derinlemesine irdelenmesini arzu ettik.” dedi.
Şura hazırlıkları kapsamında Denizli’de bakanlık personeli, sektör temsilcileri, kamu çalışanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan çalışma grupları oluşturuldu. Gruplar “Bitkisel ve Hayvansal Üretim”, “Gıda Üretimi”, “Kırsal Kalkınma, Tarımsal Desteklerin Yönetilmesi” gibi konularda çalışacak.
 
#çankırı denizli tarım şurası