Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, selden etkilenen Düzce'de

10 July Monday, 2023
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, incelemelerde bulunmak üzere, selin büyük tahribat yarattığı Düzce’ye gitti. Vali Cevdet Atay’ın da katıldığı ve basına kapalı gerçekleştirilen İl Güvenlik Kurulu toplantısında, kentte selin yol açtığı zararlar ile alınan tedbirler görüşüldü. Öte yandan selden etkilenen şehirlerde saha ve temizleme çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleriyle birlikte DSİ'nin "Yeşil Karıncalar" diye adlandırılan iş makinaları da taşkın yerlerinde etkin şekilde görev alıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, selden etkilenen Düzce'de Karadeniz Bölgesi’nde selden etkilenen illerde saha çalışmaları devam ediyor.

Sağanağın ardından su taşkınlarının yaşandığı Düzce'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İl Güvenlik Kurulu toplantısına katıldı.

Vali Cevdet Atay’ın da katıldığı ve basına kapalı gerçekleştirilen İl Güvenlik Kurulu toplantısında, kentte selin yol açtığı zararlar ile alınan tedbirler görüşüldü.

Bakan Yumaklı, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere, beraberindekilerle Gölyaka ilçesine bağlı Toptepe köyüne geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığı selden etkilenen illerde saha çalışmalarını sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı sel felaketinden etkilenen illerde toplam 538 iş makinesi-ekipman ve 1363 personelle çalışmalarını yürütüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sel felaketinden etkilenen illerde AFAD'ın koordinasyonunda DSİ'nin 364 iş makinesi-ekipman ve 675 personeli, OGM'nin 174 iş makinesi-ekipman ve 688 personeli olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı toplam 538 iş makinesi-ekipman ve 1363 personel ile sahada çalışmalarını sürdürüyor. DSİ'nin "Yeşil Karıncalar" diye adlandırılan iş makinaları da taşkın yerlerinde etkin şekilde görev alıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bazı bölgelere yer yer 100 kilogram ve üzeri yağışın düşeceği uyarıları çerçevesinde ilgili DSİ ve Orman Bölge Müdürlükleri hazırlıklarını yaparak makine–ekipman ve personeliyle sahada tedbirlerini aldı.
sel yağış taşkın düzce bakan ogm dsi tarım ve orman