Tarım ve Orman Bakanlığı depremzedelerin yanında

16 February Thursday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı, ahırı zarar gören afetzedelere hayvan çadırı ve yem desteği sağlamaya devam ediyor. Veteriner hekimler de sahada depremzedelere ait hayvanların tedavi ve kontrolünü sürdürüyor. Ayrıca sahipsiz hayvanlara mama veriliyor, tedavileri yapılıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı depremzedelerin yanında
Tarım ve Orman Bakanlığınca, deprem felaketi yaşanan 10 ilde, ahırı zarar gören afetzedelere hayvan çadırı ve yem dağıtımı devam ediyor.  Veteriner hekimler sahada depremzedelere ait ve sahipsiz hayvanların tedavi ve kontrolünü sürdürüyor. Ayrıca sahipsiz hayvanlara mama desteği sağlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin yanı sıra gönüllüler tarafından, deprem bölgesinde afetten etkilenen vatandaşlara yönelik çalışmalar AFAD koordinasyonunda yürütülüyor.

Bu kapsamda, afet bölgesinde, depremden dolayı telef olan hayvanlar ve yıkılan ahırlar tespit ediliyor. Bölgeye sevk edilen hayvan çadırları, daha sonra Bakanlığa bağlı ekipler tarafından monte ediliyor. Bugüne kadar deprem bölgesine barınakları zarar gören hayvanlar için bin 523 adet hayvan çadırı gönderildi.

5 bin 863 ton hayvan yemi gönderildi

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ve gönüllülerin de desteğiyle afet bölgesine 5 bin 863 ton hayvan yemi gönderildi.

Ayrıca, depremden etkilenen sokak hayvanlarının bakım ve beslenmeleri için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda temin edilen 43 ton mamanın dağıtımı devam ediyor.

Yaralı hayvanlar tedavi ediliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı personeli veteriner hekimlerin yanı sıra gönüllü veteriner hekimlerin de desteğiyle deprem afetinden etkilenen bölgelerde hayvanların tedavi ve kontrolleri de yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca afet bölgesinde ihtiyaçların karşılanması amacıyla hayvan çadırı, yemi ve mama sevkiyatı koordineli şekilde sürüyor.
tarım orman bakanlık deprem destek besici hayvan veteriner tedavi