Tarım ve Orman Bakanlığı kaçak avcılara göz açtırmıyor

18 December Tuesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP ile kaçak avcılara karşı denetimlerini sürdürüyor. Kocaeli'de yapılan denetimlerde, kaçak avlananlara 80 bin 429 lira idari para cezası ve 31 bin 479 tazminat bedeli uyguladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı kaçak avcılara göz açtırmıyor Tarım ve Orman Bakanlığı kaçak avcılara göz açtırmıyor. Bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP ekipleri bütün yurtta kaçak olarak yapılan gece avcılığını önlemek amacıyla saha çalışmalarını geç saatlere kadar sürdüren ekipler, yağmur çamur demeden faaliyetlerine devam ediyor.
DKMP 1. Bölge Kocaeli Şubesi’ne bağlı ekipler de denetimleri sürdürüyor. Arazide gece kaçak avcılardan kaynaklanan büyük risklere rağmen görevlerini severek gerçekleştiriyor. Av koruma faaliyetleri sırasında saka, florya, keklik, sülün ve koruma altına alınan yaban hayvanlarını, yasa dışı usullerle avlayanların ağ ve kafeslerine el konuluyor.
Denetimler sırasında Kocaeli'nde, 2018 yılında bin 420 avcı kontrol edilip, 98 kişiye işlem uygulandı. Kaçak avlananlara toplam 80 bin 429 lira idari para cezası ve 31 bin 479 tazminat bedeli uygulanan denetimlerde, 116 adet çeşitli av malzemeleri ve tüfeklere el konuldu. 
Belgeli avcılığı geliştirmek amacıyla İl Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği yapan Kocaeli Şube Müdürlüğü, 264 kursiyere eğitim verilmesini sağladı.
tarım orman kaçak avcı doğa denetim