Tarım ve Orman Bakanlığı sanatı desteklemeye devam ediyor

03 October Wednesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı sanata verdiği desteğini sürdürüyor, yeni sanat sergileri açılıyor. Bursa’da açılan sergide pek çok ahşap oyma sanatına ait eser ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı sanatı desteklemeye devam ediyor Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI

Tarım ve Orman Bakanlığı sanata desteğini sürdürmeye devam ediyor. Sanat dünyası yeni eserler kazanıyor.

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde üç yıl önce açılan ahşap oymacılık kursu, sanatsal üretime devam ediyor.  Kurs ile personel hem stresten uzaklaşıyor hem de sanatsal becerilerini geliştiriyor.

55 kursiyerin  2015’ten bu yana yaptığı çalışmaların yer aldığı sergi, Tayyare Kültür Merkezi’nde 5 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık olacak. 

“Ağacın kurusunu da değerlendiren bir teşkilat”

Sergi açılışında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal “Tarımın her alanını yakinen takip eden ilgililer ağacın kuruyup yok olmasına dahi göz yummamış. Ağacın kurusunu bile değerlendiren bir tarım teşkilatımız var. Bu sanat ruhunu barındıran herkesi gönülden tebrik ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ ise ahşap oyma sanatını yeniden hatırlattıklarını belirterek ‘’Bilindiği gibi ahşap oymacılığı atölyesi İl Müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalarına devam etmekte. Mesai arkadaşlarımız boş vakitlerini böyle güzel bir şekilde değerlendirerek çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Hepsinin emeklerini, gönüllerini tebrik ediyorum.’’ dedi. 
 
bursa ahşap oyma sanat