Mersin'in Silifke ilçesinde 21 yıldır aralıksız ziraat odası başkanlığı yapan Mahire Can, çiftçilerin her türlü sorunuyla yakından ilgileniyor, ilçede üretimi artırmaya çalışıyor.
Türkiye'de çilek, limon ve nar gibi çeşitli ürünlerin üretimine katkı sağlayan Silifke ilçesinde 21 yıldır aralıksız ziraat odası başkanlığı görevini sürdüren Mahire Can, çiftçilerin her türlü sorunuyla yakından ilgileniyor, ilçede üretimi artırmaya çalışıyor.
Can, çilek, limon, nar, üzüm, kayısı, domates, bakla, keçi boynuzu, zeytin gibi yılın her mevsimi büyük miktarlarda meyve ve sebze üretimi yapılan ilçede uzun tarımsal faaliyetlere yön veriyor.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, ilçenin meyve ve sebze cenneti konumunda olduğunu ve bu ürünlerin ekiminden hasadına yapılan çalışmalarda kadın işçilerin büyük rol oynadığını söyledi.
Can, 1990'lı yılların başında tarımla daha yakından ilgilenmeye başladığını vurgulayarak, 1992'de ziraat odası başkanı görevini üstlenip, bu alandaki çalışmalarını daha da artırma fırsatı yakaladığını belirtti.
Göreve ilk geldiğinde zor dönemden geçtiklerini anlatan Can, "Tek odada tahta bir masa, tahta iki sandalyeyle bu göreve başladık. Şu anda daha güzel, teknolojiye uygun olarak çiftçilerimize hizmet ediyoruz. Buraya artık kadın eli değdiği belli" dedi.
Kadın olarak tarım alanında oda başkanlığı yapmanın ilk başta yadırganmasından çekindiğini ifade eden Can, şöyle konuştu:
"Göreve ilk geldiğimde eleştirilirim diye çekinmiştim ama işimi en iyi şekilde yapıp bu düşünceden kurtuldum. Göreve ilk başladığım zamanlarda mutlaka beni eleştirenler olmuştur ancak başarımla tarımda da kadınların yöneticiliği başarılı şekilde yapabileceğini gösterdim. Yıllardır elimden geldiğince çiftçilerimize destek olmaya çalışıyorum. Amacım, ilçenin ürün kalitesini ve ihracatı artırmak, çiftçilerimizin kazancını yükseltmek. Bunun için el birliğiyle çalışıyoruz."
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->