Damızlık Birliği Erzurum Bölge Başkanlığı ile birlikte yapılan proje kapsamında Oltuya getirilen saman hayvan üreticilerine dağıtıldı.
Damızlık Birliği Erzurum Bölge Başkanlığı ile birlikte yapılan proje kapsamında Oltu'ya getirilen saman hayvan üreticilerine dağıtıldı.
Gürcistan ve Ukrayna'dan getirilen sarı samanın kilosunun 49 kuruşa geldiğini belirten Oltu Ziraat Odası Şube Başkanı Ümit Çelebi, "Şu an yöremizdeki hayvan üreticileri ve çiftçiler yerli saman bulamıyor. Kurak geçen bir dönemden sonra yerli samanın kilosu 1 liraya kadar çıktı. Çiftçilerimizi düşünerek böyle bir proje hazırlamanın zaruretiyle hareket ettik. Çiftçilerimiz biraz sabırlı olsunlar." dedi.
Çiftçilerin kuraklık nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren Çelebi, proje kapsamında Oltu'ya şu ana kadar 4 tır saman ve ot getirildiğini, bu rakamın 50 tıra kadar çıkabileceğini söyledi.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->