Türkiye fındık üretiminin yüzde 8'inin yapıldığı Trabzon'dan, ülke ihracatının yüzde 40'ı gerçekleştiriliyor.
Türkiye fındık üretiminin yüzde 8'inin yapıldığı Trabzon'dan, ülke ihracatının yüzde 40'ı gerçekleştiriliyor.
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, fındığın hiçbir girdisi olmadan net döviz kazandıran tarımsal ihraç ürünü olduğunu söyledi.
Fındık ihracatının Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Köleoğlu, "Trabzon fındıkta söz sahibi şehirlerden biri. Trabzon yıllık 600 bin ton civarında olan Türkiye fındık üretiminin yüzde 8'ine tekabül eden 48-50 bin ton üretimi karşılamaktadır. Trabzonlu firmalar tarafından ihraç edilen fındık miktarı ise yüzde 40 civarındadır. Yüzde 8 üretip, yüzde 40 ihraç etmek önemli bir başarı. Bu, Trabzon'daki fabrikacıların, ihracatçı arkadaşların başarısıdır" dedi.
Köleoğlu, Türkiye'nin 2012 yılında 265 bin ton fındık ihraç ederek, yaklaşık 1.8 milyar dolar gelir elde ettiğini ifade ettiğini belirtti.
Köleoğlu, TTB olarak devletten veya fındıkla ilgilenen kurumlardan istedikleri tek şeyin Trabzon'da lisanslı depoculuk yapılabilmesi için inşaat yapımına başlanması olduğuna dikkati çekti.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->