Tütün mamulünün yüzde 30’u yerli tütün olacak

03 September Thursday, 2020
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ekim ayında tütün yasa tasarısının meclisten geçeceğini söyledi.
Tütün mamulünün yüzde 30’u yerli tütün olacak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’nın Selendi ilçesinde partililere seslendi. Selendi’de yaklaşık 4 bin ton  tütün üretimi olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, Meclis’te tütüne yönelik çalışmaları devam eden yasa tasarısı hakkında konuştu. Pakdemirli, “Tütünle ile ilgili Meclis’te bekleyen bir yasamız var. Bu kadar yabancı şirket var burada, bu kadar üretim yapıyorlar, bunlar yüzde 30 yerli tütün kullanma mecburiyeti getirelim. İnşallah bunu Ekim ayında yasalaştırmış olacağız. Yüzde 30 yerli tütün kullanmak zorunda olacaklar. Tütün müstahsili bundan sonra ürettiği zaman satacak yer aramayacak kendisine, fabrikası hazır olacak. Bugüne kadar bunun üzerinde çok durulmamış ama özellikle tütün müstahsilini düşünerekten son bir iki yılımızı da sigara üretimi yapanlarla konuşarak geçirdik. İnşallah tütünümüzü daha değerli satma imkanı doğacak” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yaşanan pandemiye rağmen Türkiye’nin tarım sektöründe yüzde 4 büyüme ile karşı karşıya olduğunun da altını çizdi.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Şeref Kaçar yeniden AK Parti ilçe başkanlığına seçildi. Kongreye, Bakan Pakdemirli’nin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Semra Kaplan Kıvırcık, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ve parti yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
selendi pakdemirli tarim tütün buyume yerlililk meclis yasa