Adananın Ceyhan ilçesinde yapılan buğday hasadında nisan yağmurlarının etkisiyle yüzde 15 verim artışı olduğu belirtildi.
Adana'nın Ceyhan ilçesinde yapılan buğday hasadında nisan yağmurlarının olumlu etkisiyle yüzde 15 verim artışı olduğu belirtildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Ceyhan İlçe Müdürü Muharrem Cerit, Isırganlı köyünde Kemal ve Zafer Farsak'a ait 2 bin dekar tarım alanındaki buğday hasadı töreninde, ilçe genelinde geçen yıl 320 bin dekar alanda buğday üretimi yapıldığını söyledi.
Bu yıl ekim alanlarında yüzde 20 düşüş olduğunu vurgulayan Cerit, Çukurova yöresinde bu yıl 2 milyon 200 dekar alanda buğday üretimi yapıldığını ifade etti.
Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan da geçen yıla oranla ekim alanın yüzde 20 düştüğünü belirtti.
Nisan yağmurlarının buğdayda 15 verim artışı sağladığını kaydeden Tezcan, Türkiye'de buğday üretiminin yüzde 10'na yakının Çukurova yöresinde yapıldığını söyledi. Biçilen buğdaylarda dekar başına 650-700 kilogram ürün elde edildiğini belirten Tezcan, "İnşallah buğday alım fiyatı da beklenen oranda açıklanır" diye konuştu.
Tezcan, ilçe genelinde bu yıl 21 milyon ton buğday rekoltesi beklediklerini kaydetti.
Tarlalarında buğday hasadı yapılan Kemal ve Zafer Farsak ise, geçen yıl dekara 400 kilogram olan ürünün bu yıl yaklaşık 650-700 kilograma çıktığını belirtti.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->