Yaban kuşları takipte

13 June Tuesday, 2023
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri yaban kuşlarının rahatlığı ve güvenliği için yakından takibi sürdürüyor. Söz konusu takiplerde son olarak İzmir Kuş Merkezi’nde konaklayan allı turnalar ya da bilinen diğer adıyla flamingoların tatlı telaşı kameralara yansıdı. Van’da ise bitkin halde bulunan arı şahini tedavi edilmek üzere Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.
Yaban kuşları takipte
Yaban hayatının Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yakından takibi sürüyor.

İzmir Kuş Merkezi’nde konaklayan allı turnalar ya da bilinen diğer adıyla flamingoların tatlı telaşı kameralara yansıdı. Gediz Deltası'ndaki yapay kuluçka adasında mayıs ayında yumurtadan çıkan 16 bin ile 18 bin yavru flamingo suyla tanışmaya başladı.

Kuşları yakından ama rahatsız etmeden takip ettiklerini belirten DKMP İzmir Şube Müdürü Hakan Özdur, koruma faaliyetlerini değindi. Özdur şu bilgileri verdi: "Mayıs ayında dünyaya gelen yavru flamingolar, haziran ve temmuz aylarında adanın yanındaki suda ebeveynleri tarafından beslenirler, ağustos ayında da uçma denemeleri yapmaya başlarlar. Bu sene yapay flamingo adasının tamamında 16 bin ile 18 bin arasında flamingonun yumurtadan çıktığına ve hayata tutunduğuna şahit olduk. Biz bu alanı üreme dönemi gelmeden evvel ekibimizle rehabilitasyon çalışmaları yapıyoruz ayrıca adanın etrafında oluşturduğumuz ahşap çitlerle flamingoları yaban hayvanlarına karşı koruyoruz."

Arı Şahini tedavi altında

DKMP yaralı hayvanların da tedavisini üstlenmeye devam ediyor. Van'ın Erciş ilçesinde bir evin bahçesinde bitkin halde bulunan arı şahini, tedavi altına alındı.

Kışla Mahallesi'nde evinin bahçesindeki şahini gören İzzet Şefketoğlu, temin ettiği etlerle beslediği kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Görevliler şahini, tedavisi için Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine götürdü.
doğa koruma milli park yaban hayatı kuşlar şahin arı flamingo allı turna