Yaralı “Düşes” Ayı Barınağı’nda güvende

30 October Tuesday, 2018
Karabük’te tüfekle vurularak yaralanan ve 'Düşes' adı verilen boz ayının tedavisi Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’nda devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan barınakta güçten düşmüş 80 hayvana hizmet veriliyor.
Yaralı “Düşes” Ayı Barınağı’nda güvende Geçtiğimiz günlerde Karabük’te Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekiplerine yaralı bir boz ayı görüldüğü ihbarı ulaştı.

Olay yerine giden ekipler, yaralı ayıyı Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde bulunan Çanakçılar Hayvanat Bahçesi’ne nakletti ve burada ilk müdahale gerçekleştirildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde detaylı olarak tetkik ve incelemeleri yapılan yaralı boz ayının faklı açılardan çekilen röntgenlerinde vücudunda saçma taneleri olduğu ancak vücudunda kırık ve çatlak bulunmadığı tespit edildi.

Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’nda tedavi edilecek olan Düşes tedavisinin tamamlanmasının ardından hayatını tabiatta sürdürecek kadar sağlıklı olması halinde yeniden doğaya bırakılacak ve üzerine takılan verici ile izlenebilecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı çeşitli sebeplerle güçten düşmüş ve yeniden doğaya bırakılamayacak durumdaki ayılara ev sahipliği yapıyor.
 
ayı tedavi karacabey ovakorusu ayı barınağı dkmp