Son zamanlarda gündemden düşmeyen Yasadışı balık avcılığı sorunu İzmirin Aliağa ilçesinde masaya yatırıldı.
'Yasadışı balık avcılığı' sorunu İzmir'in Aliağa ilçesinde masaya yatırıldı. İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Kemal Yılmaz'ın öncülüğünde, Aliağa Ticaret Odası Konferans salonunda düzenlenen istişare toplantısına İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri ile birlikte İzmir'de faaliyet gösteren Su Ürünleri Kooperatiflerinin temsilcileri ve balıkçılar katıldı.
İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Birim Sorumlusu Mustafa Erkan, İzmir balık halinde düzenli olarak denetim yaptıklarını, ancak denetimlerin sıklığından dolayı avlanması ve satılması yasak olan balıkların artık hal yerine kenar mahallelerde kamyon kasalarından bozma soğutucu depolarında toplanarak piyasaya sürüldüğünü söyledi.
İzmir'de yapılan denetimler hakkında bilgi veren Erkan, yasadışı avcılığı önleme noktasında kurumlar arasında koordinasyon sorunu olduğunu savundu. Erkan, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun 33. maddesine göre deniz ve iç sularda istihsal edilen su ürünlerini koruma ve kontrolünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelinin yanı sıra Sahil Güvenlik, Jandarma, Polis, Zabıta ve bu kolluk kuvvetlerinin olmadığı yerlerde köy muhtarlarının bile yasal işlem yapmaya yetkili olduğunu anlattı.
İzmir il Müdürlüğünde, İzmir ve ilçelerinde görev yapan zabıtalara eğitim verdiklerini hatırlatan Erkan, zabıta ekiplerince denetimlerin tam olarak yapılmadığını söyledi.
Özellikle kooperatif üyesi olan balıkçıların sorumluluk duygusu içerinde hareket etmesi gerektiğini savunan Erkan, kooperatiflere iş birliği çağrısında bulundu.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->