Siirtliler tarafından ''yeşil altın'' olarak adlandırılan fıstık, rekoltenin bu yıl iyi olması nedeniyle üreticinin yüzünü güldürdü.
Siirtliler tarafından ''yeşil altın'' olarak adlandırılan fıstık, rekoltenin bu yıl iyi olması nedeniyle üreticinin yüzünü güldürdü.
Bu yıl kış mevsiminin yağışlı geçmesi ve modern tarımın uygulanmasından dolayı fıstık rekoltesi bir önceki yıla göre 5 bin ton arttı. Siirt'te 6 bin 683 fıstık üreticisi, burada dikili bulunan 10 milyon fıstık ağacından bu yıl 34 bin ton ürün aldı.
Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, bu yıl rekoltenin yeşil fıstıkta 24 bin 500, kavlak fıstıkta ise 9 bin 500 ton olduğunu belirtti.
Hasadın yüzde 90'lık bölümünün tamamlandığını belirten Aslan, ürünlerin daha iyi pazarlanması için bir borsaya ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
Fıstık tüccarı Mehmet Epengin, Gaziantep'te fıstık ticareti ile uğraştığını ve fıstık alımı için Siirt'e geldiğini belirterek, Siirt fıstığının daha iri, daha açık ve daha az yağlı olması nedeniyle diğer fıstıklara göre daha çok tercih edildiğini söyledi.
Fıstığa ülkemizde en çok İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara'da talep olduğunu kaydeden Epengin, Fransa ve Suudi Arabistanın Siirt fıstığını tercih ettiğini ifade etti.
Kahramanmaraşlı genç girişimcilerin tavuk çiftliği kurma hayali...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin önemli bal üretim merkezlerinden Sakarya'da...
Devamını Oku ->
Ispartalı elma üreticileri hasat sezonunu umutla bekliyor....
Devamını Oku ->
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->