Yeni üretim planında su ürünleri de var

21 December Thursday, 2023
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvansal ve su ürünleri üretim planlanmasını tanıttı. Toplantıda kentin su ürünleri üretim kapasitesinin oldukça yüksek olduğu vurgulandı. Kentte yeni kurulacak tesisler kadar mevcut balıkçılık tesislerinin desteklenmesi, kapasitelerinin arttırılması da planlanıyor.
Yeni üretim planında su ürünleri de var
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Sektörde üretim politikalarının tespit edilmesi ve planlanması amacıyla yürürlüğe konulan "Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik" kapsamında Çankırı’da bir toplantı düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği tarımsal üretim planlanması çerçevesinde Çankırı’nın “Hayvansal ve Su Ürünleri Üretim Planlanması” ele alındı.

Toplantıda; üretim planlanması birim sorumlusu Adem Erdal, komite üyelerine Bakanlığın uygulamaya koyduğu tarımsal üretim planlanmasına dair mevzuat hakkında bilgilendirme yaptı.

Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tuncay Aygen üç yıllık planı katılımcılarla paylaştı.

Tarımsal Üretim Teknik Komitesi toplantısında Çankırı’nın üç yıllık hayvansal ve su ürünleri üretim planlanmasına son şekli verildi, İlgili Genel Müdürlüklere göndermek üzere karar alındı.
çankırı hayvancılık su ürünleri üretim planlaması tarım ve orman