Yine ihmal yine doğa felaketi

06 May Thursday, 2021
Konya'nın Karapınar ilçesinde bir arıcının 750 adet kovanında bulunan arı, bölgedeki bir çiftçinin arıcıya haber vermeden gündüz saatlerinde tarlasına ilaçlama yapması nedeniyle telef oldu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Yine ihmal yine doğa felaketi Bilinçsiz ilaçlama nedeniyle 750 kovanda yaşayan sayısız arı hayatını kaybetti.

Kovanlarını Konya'nın Karapınar ilçesinde kuran gezgin arıcı Mehmet Kopuz mağduriyeti anlattı. Haber vermeden ilaçlama yapan çiftçiyle olay sonrası konuştuğunu anlatan Kopuz, "Çiftçiye neden böyle olduğunu sorduğumda 'İlaçlama yapacağımı söylemeyi unuttum' cevabı aldım. Ben gezgin arıcıyım. Daha önce başka ilde de bu vaka ile karşılaştım ve iki olayda 2 bin 300 kovanımı kaybettim." ifadelerini kullandı.

Kopuz, ilgili yerlere de başvuru yaptığını belirterek, şunları kaydetti: "Ben mağdur oldum ama başka arıcılar mağdur olmasın istiyorum. Maddi açıdan çok kaybım var ama esas arıların telef olmasına üzülüyorum. Onlar da birer canlıydı. Her yerde ilaç yapılıyor, ilaçlar doğaya zarar veriyor. Hayvanlar yok olup gidiyor. Binlerce arı yok oldu, telef oldu. Param gitsin önemli değil ama canlıyı yok ediyoruz. Kedi, köpek öldürdüğün zaman ceza veriyorlar, arı hayvan değil mi? Arısız hayat olmaz, arısız dünya olmaz. Arının nesli bitince, koyunun nesli bitince dünyanın sonu gelmiştir."

Yaşanan olay ardından Karapınar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de arıların telef olduğu bölgede inceleme yaptı.
konya bilinçsiz yanlış ilaçlama arı telef