Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında çıkarılan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Projesi Kayseri'de ilk meyvelerini vermeye başladı.
Haber: Kayseri İl Enformasyon
Fotoğraf: Filiz YILDIZ
Kamera: Emine YEŞİLÖZ
Drone: İsmail Tolga PEKŞEN
Kayseri'de yoğun ilgi gören Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi ilk sonuçlarını vermeye başladı.
Yeşilhisar İlçesi genç çiftçilerinden Oğuz Çiçek'in, 30 bin liralık hibe kapsamında örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi kabul edildi.
Genç çiftçi Oğuz Çiçek’in 2 bin m² alanda proje kapsamında oluşturduğu marul serası hasat dönemine girdi.
Çiçek; sera çalışmaları kapsamında damlama sulama, çapalama, gübreleme ve ilaçlamaları tam zamanında ve usulüne uygun olarak yaptıklarını bunun sonucunda da yüksek kalitede ürün elde ettiklerini söyledi.
Oğuz Çiçek, Yeşilhisar Bölgesi’nde şu ana kadar mevcut olmayan marul yetiştiriciliğinde bölge çiftçisine örnek teşkil ediyor.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->