Tarım alanında yapılan yatırımlarla adından söz ettirmeye başlayan Adıyaman'da, bu yıl 5 bin ton tohum ihracatı yapılması bekleniyor.
Adıyaman'da geçen yıl 2 bin ton olan tohum ihracatının bu yıl 5 bin tona çıkarılması planlanıyor.
Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, birçok Avrupa ülkesine Adıyaman'dan tohum ihracatı yaptıklarını söyledi. Alan, geçen yıl 2 bin ton olan tohum ihracatını bu yıl 5 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
Adıyaman'ın nohut ve mercimekte Türkiye birincisi, arpada 3'üncü, pamukta 6'ncı, buğdayda ise 7'nci olduğunu vurgulayan Alan, bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Bulgaristan'a sertifikalı tohum ihracatı yapacaklarını aktardı.
Alan, Adıyaman'ın bölgede tohumculuğun üssü haline geleceğini ifade ederek, yurt genelinde 56 kente tohum gönderdiklerini kaydetti.
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Deniz Dibinden Olta...
Devamını Oku ->
Renkleri ve güzelliğiyle süs bitkileri sektörünün gözdesi...
Devamını Oku ->
Bursa' da et, tavuk ve süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal...
Devamını Oku ->