Adıyaman ramazana hazırlanıyor

17 March Friday, 2023
Kahramanmaraş merkezli depremlerden ve selden etkilenen Adıyaman'da Ramazan ayı için altmıştan fazla noktada iftar sofrası kurulacak.
Adıyaman ramazana hazırlanıyor
Adıyaman’da Kahramanmaraş merkezli depremlerden ve selden sonra Türk Kızılayı tarafından Adıyaman Üniversitesi ve kentin farklı noktalarında oluşturulan mutfaklarda depremzedeler ve sahada çalışanlar için yemek hazırlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının tahsis ettiği araçlarla il genelinde yaklaşık bin 500 gönüllü tarafından afetzedelere yemek ulaştırılıyor.

Afetzedelere yönelik Ramazan Ayı hazırları da sürüyor. Hazırlıkları yakından takip eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan "Her öğün 200 bin kişiyi doyuran organizasyonlar yaptık. 75 sivil toplum örgütümüzle 95 noktada yemekleri üretip dağıttık ayrıca merkez mutfaklarımızda ürettiğimiz yemekleri de 100 noktada dağıtıyoruz. Bunu Türk Kızılay ile gerçekleştirdik. Bu anlamda hakkını teslim etmemiz lazım." dedi.

Yemeklerin hijyenik ortamda ve uzman aşçılar tarafından hazırlandığını anlatan Demircan, şunları kaydetti: "Bin 500 kişilik bir gönüllü ordusuyla bu iş bugüne geldi ve devam ediyor. Şimdiden ramazan ayı hazırlıklarına başladık. Ramazanda 35 noktada iftar hazırlığı düşünüyoruz ayrıca belediyelerle 25 noktada koordine şekilde iftar planlıyoruz. 60'tan fazla noktada iftar ortamı oluşturan bir planlama yapıyoruz. İnşallah Adıyaman'ın tamamında iftar sofraları kurulacak. Sahurlukları da paket halinde vatandaşlarımıza dağıtacağız."
tarım orman kültür turizm kızılay adıyaman iftar sahur ramazan