Afetzede üreticiler mısır ekimine başladı

15 March Wednesday, 2023
Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Osmaniye'de, depremden etkilenen çiftçiler, tarımsal üretimin devamlılığı için çalışmaya başladı.
Afetzede üreticiler mısır ekimine başladı
Osmaniye'de afetzede üreticiler mısır ekmeye başladı.

Bu yıl deprem ve yağış azlığı nedeniyle ekimi geciken mısır için tarlaların yolunu tutan çiftçiler, hem Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri hem de son günlerde artan yağışı fırsat bilerek sezonun ilk mısır ekimini yaptı.

Üretimin önemine değinen İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, yaşanan afet ve yağış azlığı nedeniyle kentte bu yıl mısır ekiminin geciktiğini ifade etti.
 
Bir yandan depremin açtığı yaraların sarılmasına devam edildiğini bir yandan da ekimlerin yapıldığını dile getiren İlmeç, "Son günlerde artan yağışlar dolayısıyla mısır, ayçiçeği, yer fıstığı üretimine bu hafta itibarıyla başlanmış oldu. Ümidimiz, çiftçilerimizin verimli bir sezon geçirmeleri. Çukurova'da, bereketli topraklarda üretimi kesintiye uğratmadan devam etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Üretici Murat Batçık da afete rağmen kısa sürede toparlanıp çalışmalara başladıklarını kaydetti. Deprem dolayısıyla üzgün olduğunu belirten Batçık, "Birçok vatandaş hayatını kaybetti. Mecburuz, çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl mısır veriminin iyi olmasını bekliyorum. Afetler inşallah olmaz. Çalışmalarımız iyi gidiyor." dedi.
tarım orman mısır Osmaniye ekim