Afganistan'ın faaliyet gösteren Türk İl İmar Ekibi (PRT), Cevizcan'da çiftçilere kavun üretimi ve kavun sineği ile mücadele konusunda eğitim veriyor.
Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan ve Sar-ı Pul illerinde faaliyet gösteren Türk İl İmar Ekibi (PRT), Cevizcan'ın Akça ilçesi üreticilerine kavun üretimi ve kavun sineği ile mücadele konusunda eğitim veriyor.
Üç gün sürecek eğitimde toplam 60 kavun yetiştiricisi eğitim alacak.
Türk İl İmar Ekibi Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Kaya Şimşek, eğitim öncesi yaptığı konuşmada, bu gün dünyada her yıl 192 milyon ton kavun üretimi yapıldığını, kavun üretiminde Türkiye'nin dünyada ikinci sırada, Afganistan'ın ise on birinci sırada yer aldığını belirtti.
Afganistan'da kavun sineğinin oldukça yaygın olduğunu ifade eden Şimşek, PRT olarak 2012 ve 2013 yıllarında zararlıyla mücadele konusunda çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi. Şimşek, bölgede çok fazla kavun üretildiğini, çiftçilerin son yıllarda kendilerini zarara uğratan kavun sineğiyle mücadele etme yöntemleri hakkında yeterli bilgilerinin olmadığını kaydetti.
Eğitimde yöntem ve teknikler hakkında detaylı bilgi vereceklerini dile getiren Şimşek, "Zararlı popülasyonunu ekonomik zarar eşiği altında baskılamak istiyoruz" dedi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, su...
Devamını Oku ->
Diyarbakır’da da görülen uzunluğu 25 santimetreye kadar ulaşan...
Devamını Oku ->
Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısıdaki yüksek...
Devamını Oku ->
Antalya'da nesli tükenme tehlikesi altında bulunan alageyiklerin...
Devamını Oku ->
İnci ve Mercan ismi verilen iki deniz kaplumbağasına uydu cihazı...
Devamını Oku ->
Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Şanlıurfa'nın Birecik...
Devamını Oku ->
Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine...
Devamını Oku ->
Mevsim yağışları tarım sektörüne bereket getirdi. Tarım ve Orman...
Devamını Oku ->