Aksaray Belediyesi, Aksaray'ın yerel ırkı olan Aksaray malaklısını koruma altına aldı.
Haber: Kemal LAYIK Kamera: İbrahim ÖZKARA
Evliya Çelebinin "Anadolu'da aslan gördüm" dediği Aksaray malaklısı Aksaray Belediyesi tarafından yapılan tesisle koruma altına alındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Belediyesi Veteriner Hekimi Ali Alaboyun, "Aksaray malaklısı Aksarayımızın yerel ırkı. Biz de bu ırkı saflaştırmak ve çoğaltmak amacıyla böyle bir tesis kurduk ve tesisi bu işe gönül veren özel işletme sahiplerine devrettik" dedi.
İşletme sahibi Nevzat Tunçbeden ise, " Çocukluğumdan beri Malaklı yetiştiriyorum ve şu an bu çiftlikte 52'si yetişkin 20'si yavru 72 malaklıya bakıyorum" dedi. Malaklıların yetiştirme şartlarına göre saldırgan veya evcil olacağını söyleyen Tunçbeden, beslenmesine ilk başlandığında süt ve mama sonra ise tavuk kemiği, et verildiğini söyledi.
Malaklı fiyatlarının ise yavrularda 200 TL'den den başladığını büyüdükçe fiyatların yükseldiğini bildiren Tunçbeden, en yüksek fiyatın ise 100 bin TL ile damızlık olarak kullanılan malaklıda olduğunu ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->
Bayburt’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvancılıkla uğraşan...
Devamını Oku ->
Anadolu’nun eşsiz güzelliklerinden biri daha tescillenerek koruma...
Devamını Oku ->
Bahar aylarının gelmesiyle Batmanlı çiftçilerin mesaisi...
Devamını Oku ->