Karasal iklimin hakim olduğu Aksarayda sebze yetiştiriciliğinde bir ilk yaşandı. Bir Akdeniz bitkisi olan karnabahar Aksarayda sera ortamında yetiştirildi ve hasadı gerçekleştirildi.
Aksaray'ın Laleli Mahallesi'ndeki serasına Ekim ayında karnabahar eken üretici Hüseyin Ulu, hiçbir kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan Aksaray'ın ilk karnabaharını yetiştirdi. Verimden memnun olan Hüseyin Ulu, yetişen karnabaharları işletmesinde müşterilerle buluşturmaya başladığını kaydetti. Serada yaz döneminde salatalık ve domates yetiştirdiğini, kış döneminde ise seranın boş kaldığını anlatan Hüseyin Ulu, yapılan araştırmaların ardından kış döneminde ise karnabahar ve brokoli üretmeyi uygun gördüklerini ifade etti. Bunun topraktaki ürünün değişmesi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Ulu, Ekim ayında dikilen karnabahar fidelerinin büyük oranda yetiştiğini ve ürün veriminden son derece memnun olduklarını anlattı.
Karnabaharın bir Akdeniz sebzesi olduğunu, Aksaray'da ekiminin bugüne kadar denenmediğini anlatan Hüseyin Ulu, deneme amaçlı karnabahar ektiklerini ve bunda başarılı olduklarını belirtti. Ailesi ile birlikte karnabaharları hasat eden Hüseyin Ulu, önümüzdeki yıllarda daha fazla karnabahar yetiştireceğini de söyledi.
Kasalara yüklenen karnabaharlar müşteriyle buluşturulmak üzere işletmeye götürüldü. Öte yandan, bir diğer serada ise brokoliler büyüyor.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->