Alanya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya'da muz üretiminin hızla örtü altına kaydığını belirtti.
Mehmet Rüzgar yaptığı açıklamada, muzun ilk kez 1850'li yıllarda süs bitkisi olarak Alanya'ya getirildiğini ancak 1925 yılında ticari olarak üretilmeye başlandığını söyledi.
İlçede muz üretiminin giderek arttığını kaydeden Rüzgar, "Bunda yılda iki defa yüksek verimde ürün alınması ve yapılacak yatırımlara devletin verdiği düşük faiz desteğinin etkisi var" diye konuştu.
Alanya Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) İkinci Başkanı Mehmet Kural da bölgede ciddi bir üretim söz konusu olduğunu söyledi. Muzun, tropikal iklim bitkisi olduğunu hatırlatan Kural, “Bugün de ciddi şekilde örtü altında oldukça yüksek bir potansiyele sahip olduk." dedi.
Muz üreticisi Hayrettin Sözer ise yerli muzun ithal muz ile rekabette güçlendirilmeleri gerektiğini söyledi. Sözer, yerli muzun raf ömrünü uzatmaları halinde rekabet şansının da artacağını dile getirdi.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->