Manisa Köprübaşı'nda, 16 yıl önce dönemin kaymakamının girişimleri sonucu tütün üretimine alternatif olarak yetiştirilmeye başlanan çilek, ilçenin en önemli gelir kaynağı oldu.
Ekonomisi tarıma dayanan Manisa’nın Köprübaşı ilçesi, tütün gelirlerindeki düşüş nedeniyle çiftçisinin yaşadığı zor günleri marka haline gelen çileğiyle aştı.
Köprübaşı çileğinin hikayesi, 1999 yılında çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar üzerine, dönemin kaymakamının öncülüğünde tütün yerine alternatif ürün arayışına dayanıyor. Kaymakamın girişimleriyle, İl Özel İdaresi desteğinde küçük bir alanda deneme üretimi için kısıtlı sayıda üreticiye çilek fidesi dağıtıldı ve Köprübaşı'nda çilek üretimi başladı. Aradan geçen 16 yıl içerisinde çilek, ilçenin en önemli gelir kaynağı haline geldi.
Köprübaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Erdem, 1999 yılında başlayan çilek üretiminin ilçenin çehresini değiştirdiğini, en önemli geçim kaynağı haline geldiğini söyledi. Erdem, çilekten elde edilen gelirin diğer sektörlerin de gelişmesine katkı sağladığını vurguladı.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->