Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kapsamında Amasyada, kurulan soğuk hava deposu tesisinin açılışı yapıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Amasyada, Dayıoğlu Şirketi tarafından kurulan soğuk hava deposu tesisinin açılışı yapıldı.
Açılış törenine il protokolü ve yatırımcıların yoğun katılımı oldu.
Amasya Valisi Celil Öz, ildeki tarım arazilerinin yüzde 55 inin sulanabildiğini belirterek, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Öz, yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdürü Cahit Gülbay, proje kapsamında açılışı gerçekleştirilen soğuk hava deposu tesisi için, hibe sözleşmesinin bir yıl önce imzalandığını ve bu yıl içinde yatırım projesinin tamamlandığını söyledi.
CahitGülbay, bin 600 ton kapasiteye sahip tesisin toplam proje maliyetinin 1 milyon TL olduğunu, yararlanacağı hibe miktarınınsa yaklaşık 300 bin TL olduğunu kaydetti.
Amasyada toplam 44 bin 330 ton kapasiteli 15 adet soğuk hava deposu olduğunu belirten Gülbay, bunlardan 4 adedinin kanatlı et deposu olduğunu, 11 adedinin ise meyve ve sebze deposu olduğunu sözlerine ekledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->