Çanakkalede Tarım Sempozyumu Yapıldı. Sempozyum Kapsamında İl Tarım Müdürlüğünün Organizasyonuyla Açılan Organik Ve İyi Tarım Uygulamaları İle Üretilen Tarımsal Ürünler Sergisi Katılımcıların Büyük İlgisini Çekti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde İl Tarım Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası, Sanayi ve Ticaret Odası ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği işbirliğinde "Çanakkale Tarımı" Sempozyumu yapıldı.
Ziraat Fakültesi Salonu'nda 10-11 Ocak 2011 tarihlerinde gerçekleşen sempozyuma Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, akademisyenler, sektör temsilcileri, kamu kurum yetkilileri, öğrenciler ve çiftçiler katıldı. Sempozyum kapsamında Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü tarafından organik ve iyi tarım uygulamaları ile üretilen Tarımsal Ürünler Sergisi, kadın üreticilerin el emeğiyle üretilen Gıda Maddeleri ve Giyim Malzemeleri Sergisi ve tarımsal yayımın tarihi gelişimi ile ilgili Resim Sergisi açıldı. Sempozyumu takip eden sivil toplum örgütü temsilcileri ve üreticiler açılan bu sergilere büyük ilgi gösterdiler.
Sempozyumun ikinci gününde ise, İl Tarım Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Başak Egesel tarafından ildeki tarımsal projeler hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Deniz Yaşamını...
Devamını Oku ->
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar toprak...
Devamını Oku ->
Suyun tasarruflu ve optimum şekilde kullanılması için yatırımlar...
Devamını Oku ->
Gümüşhane'de 78 yaşındaki çiftçi Himmet Yıldırım eski tarım...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı’na 1 hafta kala, hayvan hareketliliği tüm hızıyla...
Devamını Oku ->
Samsun’daki besicilerin göç yolcuğu başladı. Bazı besicilerin...
Devamını Oku ->
Bölgesel ve küresel su sorunlarının tartışıldığı 5. İstanbul...
Devamını Oku ->
Farklı bölgelerde etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle tarım...
Devamını Oku ->