Sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle 10. EXPO Çiçek Festivali 23-24 Mayıs\'ta Antalyada gerçekleştirilecek. EXPO 2016 Antalya\'nın provası olarak nitelendirilen festivalde, uluslararası alanda tanınmış sanatçılar gösteri yapacak. Japon çiçek düzenleme sanatı \"İkebana\" alanında dünya çapında tanınmış heyet de gösteri yapacak.
Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Süs bitkileri sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalde çiçek üzerine aktiviteler düzenleneceğini anlattı. Bağdatlıoğlu, araçların çiçeklerle süsleneceğini, yarışmaların yapılacağını kaydetti.
Festival yapmanın zor, maliyetli ve yorucu olduğuna işaret eden Bağdatlıoğlu, halkın içinde olmadığı, büyük paralar harcanarak yapılan festivallerin ise amacına ulaşamadığını kaydetti.
Yıllar önce yola çıkarken belirledikleri amaca yavaş yavaş ulaştıklarını dile getiren Bağdatlıoğlu, "Tanıtım noktasında hızlı adımlar attığımızı söyleyemem ama emekleyerek amacımıza ulaşıyoruz. Beklentilerimizi küçük tutarak büyütmeye başladık. Nasıl ki İspanya'da düzenlenen domates festivali kafalarda kalıyorsa, Antalya'nın da çiçek festivaliyle anılmasını istiyoruz" dedi.
Festivale, Japonya, İngiltere ve Çin'den birçok katılımcının geleceğini, gösteriler yapacağını anlatan Bağdatlıoğlu, Japon çiçek düzenleme sanatı olarak bilinen İkebana sanatı için de dünya çapında tanınmış bir heyetin Antalya'ya gelerek, gösteri yapacağını bildirdi.
Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak Japonya'da düzenlenen fuarda Türkiye'nin tanıtımı için Türkiye'nin Japonya Büyükelçilği ile faaliyetlerde bulunduklarını, fuara bin buket gönderdiklerini belirten Bağdatlıoğlu, bu işbirliğinin neticesinde Japon heyetinin festivale katılacağını ifade etti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->